top of page

Uitnodiging deelnemersvergadering 8 mei 2023

SWR vraagt rechtbank om uitspraak te doen

Het bestuur van de Stichting Woonbelangen Riverparc heeft de rechtbank in Arnhem vandaag verzocht nu uitspraak te willen doen in de zaak die is aangespannen door drie bewoners. Over de door de rechtbank aanbevolen mediation is met de eisers nog geen overeenstemming bereikt. De SWR hoopt dat het verschaffen van duidelijkheid door de rechter een aansluitend mediationtraject alsnog mogelijk zal maken.

Tijdens de zitting van de rechtbank op 31 oktober 2019 gaf de rechtbank aan geen aanleiding te zien om bestuurders te schorsen. ,,Maar wat ik ook beslis, u woont allemaal in uw wijk en wilt daar ook blijven wonen. Ik ga dus niemand naar huis sturen, want u moet met elkaar verder. Ik raad u aan samen een mediationtraject in te gaan, om weer met elkaar in gesprek te komen’’. Dit was de strekking van hetgeen de rechter aan partijen meegaf.

Nu het in de afgelopen vier weken (nog) niet mogelijk is gebleken om de mediation te starten, wil de SWR –ook in het belang van alle overige bewoners van Riverparc– helderheid van de rechtbank. De hoop ende verwachting is dat daarmee een deel van de rust kan terugkeren. Wellicht dat mediation daarna nog verder kan bijdragen aan die rust en herstel van vertrouwen.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

UIT VERGADERING IB-SOR 18 FEBRUARI 2021 Het Interim Bestuur heeft in haar laatste vergadering de volgende zaken aan de orde gehad, die zij graag met de deelnemers wil delen. Gezien alle maatregelen di

Heeft u nog niet gevonden wat u zocht?
Bekijk onze Veelgestelde vragen.

Ga naar FAQ
bottom of page